De Beste Gereedschappen
Een overzicht van outdoor power equipment

Een overzicht van outdoor power equipment

Geplaatst door 23-11-2021 12:26 door Sophie Jacobiatus

Outdoor Power Equipment (OPE) is een brede term die alle machines omvat die buiten worden gebruikt, meestal voor landschapsverzorging, tuinieren en gazononderhoud. OPE omvat onder meer trimmers, blazers, versnipperaars, bosmaaiers, grondbewerkingsmachines, zaaimachines, hogedrukreinigers, generatoren en maaiers, zowel op benzine als op elektriciteit. Trimmers, ook bekend als onkruidvreters en snaartrimmers, zijn lichte en draagbare apparaten die meestal gebruikt worden om onkruid en gras te verwijderen op nauwe en moeilijk bereikbare plaatsen. Moderne trimmers worden aangedreven door gas, accu of elektriciteit. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, en bieden verschillende functies, zoals een instelbare snijbreedte, waardoor het trimmen snel en gemakkelijk gaat. Blaasmachines zijn op het gezicht gemonteerde of op de rug gemonteerde apparaten die in de tuin of tuinarchitectuur worden gebruikt om bladeren, vuil en afval weg te blazen. Blaasmachines variëren van handmodellen tot krachtigere modellen die aan bedrijfsvoertuigen zoals een vrachtwagen worden bevestigd. Blazers met gas- en elektrische aandrijving zijn op de markt verkrijgbaar, in verschillende maten en uitvoeringen.

Chippers, hakselaars en blazers worden gebruikt voor allerlei werkzaamheden waarbij takken, bladeren en ander tuinafval worden gemulcht en versnipperd. Er zijn zowel gas- als elektrische modellen verkrijgbaar, waarbij gasmodellen krachtiger zijn en elektrische modellen stiller en gemakkelijker te hanteren. Bosmaaiers zijn gemotoriseerde en draagbare apparaten voor het trimmen en knippen van struiken en hoog gras. Deze apparaten hebben meestal één of meerdere bladen, afhankelijk van het beoogde gebruik en de omvang van de klus.

Tillers en edgers worden gebruikt om de grond te bewerken, groeven of sleuven te maken, en om de randen van gazons en bloemperken bij te werken. Veel modellen hebben een diepteverstelling, zodat je snel de diepte van de grondbewerking kunt instellen.

Drukreinigers zijn luchtcompressoren die water onder verschillende drukniveaus spuiten om oppervlakken schoon te maken en schimmel, vuil en viezigheid te verwijderen. Hogedrukreinigers zijn er in verschillende maten en worden aangedreven door gas, elektriciteit en verschillende soorten brandstoffen.

Generatoren zijn handig voor als je tijdelijk elektrische energie nodig hebt voor buitenactiviteiten. Generatoren zijn er in verschillende maten en vermogens. Sommige generatoren worden geleverd met hulpstukken waarmee je standaard elektrische apparatuur voor buiten, zoals gereedschap en verlichting, van stroom kunt voorzien.

Tenslotte worden maaiers gebruikt om gras te maaien en je gazon gezond te houden. Er zijn verschillende soorten maaiers, waaronder: zelfrijdende maaiers, zitmaaiers, gazontractoren en zero-turn maaiers.

Krachtapparatuur voor buiten is van onschatbare waarde voor het onderhouden en verfraaien van je buitenruimte. Ze kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan landschaps-, tuin- en gazononderhoudstaken, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om de klus te klaren. Het brede scala aan beschikbare gereedschappen maakt het heel gemakkelijk om een model te vinden dat past bij je behoeften en budget.